marți, 11 noiembrie 2014

Antrenamentul TRX

Salutare !

Cu totii stim ca voleiul , nu inseamna doar tactica , tehnica sau talent . Ca sa joci volei , trebuie sa ai o "masinarie" care sa te ajute pe plan fizic .

Ce este antrenamentul TRX ?
                                                           

                                                                 (antrenament TRX)


TRX -ul este un instrument cu ajutorul caruia se efectueaza majoritatea exercitiilor in suspensie.
In cadrul antrenamentelor de TRX controlul va apartine in totalitate. Puteti efectua sute de exercitii in conditii de siguranta pentru cresterea puterii, flexibilitatii, echilibrului si a mobilitatii fara a avea riscuri de accidentari si la intensitatea aleasa de catre dumneavoastra.
In prezent TRX-ul este utilizat de toate cele 4 ramuri ale armatei , insa poate fi gasit si in vestiarele :
-Echipele nationale de Baseball
-Luptatori UFC
-Olimpici (biciclisti , fotbalisti , atleti , inotatori , voleibalisti..)
Dar este recomandat si in antrenamentele de recuperare pentru cei care au probleme cu incheieturile sau cu spatele.

Acest tip de antrenament este potrivit pentru oricine, deoarece se poate controla nivelul de rezistenta si de dificultate. Este un atrenament perfect atat pentru reabilitare cat si pentru un program de fitness intensiv. Spre deosebire de antrenamentele standard care permit solicitarea unei singure grupe musculare, ceea ce poate duce si la riscul aparitiei de accidentari sau dezechilibre musculare, Trx Suspension Training permite utilizarea unei plaje mai largi de miscari si de grupe musculare simultan.
TRX-ul se poate utiliza oriunde, fiind adaptabil cu un maner special si il putem utiliza la : sala, in parc, si chiar acasa.



Beneficiile antrenemanetului de TRX:
  • Antreneaza toti muschii corpului;
  • Dezvolta forta musculara;
  • Este si un bun antrenament cardio;
  • Creste flexibilitatea, echilibrul si mobilitatea;
  • Reduce riscul de accidentari;
  • Este un antrenament care dezvolta forta in regim de rezistenta.

Exercitii

1) Flotari - bratele tinute la distanta egala de corp, indoim coatele pana ajungem in unghi drept, mentinem cateva secunde si revenim la pozitia initiala.
Acesta exercitiu este foarte bun pentru dezvoltarea muschilor pectoral, biceps, triceps




2) Tractiuni la TRX - ne lasam putin pe spate, bratele intinse inainte, tragem de TRX pana cand ajungem cu coatele indoite la 90 de grade.
Exercitiu pentru dezvoltarea muschilor spatelui si a deltoizilor

3) Genuflexiune intr-un picior - bratele le tinem drepte, toata greutatea se lasa pe un picior, stai putin lasat pe spate si executi o genuflexiune ducand piciorul din aer spre inainte.
Exercitiuni pentru dezvoltarea fortei si masei musculare a coapsei.



4) Fandare intr-un picior - toata greutatea o lasam pe un picior, bratele intinse catre inainte , executam o fandare , lasand piciorul din aer sa plece in spate, bratele ramanand intinse. 
Exercitiu foarte bun pentru dezvoltarea fortei si masei musculare a intregii coapse.




.
5) Abdomen - stam in pozitie de flotare, palmele la nivelul umerilor, si picioarele prinse la TRX , tragem ambii genunchi pe piept si revenim in pozitia initiala.
Exercitiu pentru dezvoltarea fortei si rezistentei zonei lombare si a muschilor abdominali.







Recomand incepatorilor sa ceara sfatul unui antrenor specializat pe TRX , fiind exercitiile realizate pe greutatea propriului corp, riscul de accidentare este mare. Nu uitati, miscarile trebuie sa le facem de la simple la complexe, crescand treptat nivelul de dificultate al exercitiilor.

Eu unul merg la antrenamente TRX si consider ca imi este de mare folos . Daca in orasul vostru , exista un antrenor calificat , va recomand din toata inima , sa mergeti o singura data , va veti indragosti de el !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu