miercuri, 12 noiembrie 2014

10 motive ca sa faci sport



De ceva timp vorbim despre sport: ce înseamnă el, de ce este bine să faci mișcare, care ne sunt opțiunile, însă nu am adunat laolaltă beneficiile acestuia, beneficii care s-ar putea să vă intereseze.
O poză ne-a inspirat să creăm acesta articol care sperăm să vă amuze, dar, totodată, să vă întipărească în minte principalele motive pentru care este bine să faci sport.
1. Exercițiile fizice sporesc inteligența.
Sportul îmbunătățește funcțiile creierulul, deoarece ajută la transportul substanțelor necesare acestuia și, astfel, conexiunile nervoase sunt mai sănătoase, deci, performanțele intelectuale cresc. Așadar, sportul nu ne ajută numai să ne asigurăm o siluetă frumoasă sau să ne menținem în formă, ci ne ajută și intelectual, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care creierul nostru este, deseori, suprasolicitat.
2. Sportul are efect anti-stres.
Luați ca exemplu boxerii. De mult ori, antrenorul îi îndeamnă pe boxeri să își imagineze că sacul de box este o persoană care i-a rănit sau să lovească cât pot ei de tare pentru a se descărca. Așa este și în cazul celorlalte tipuri de sport. De asemenea, în timpul unui antrenament intensiv, creierul secretă endorfine, care ne oferă o stare de fericire și de bine.
3. Sportul îți dă energie.
Chiar dacă pierdem multă energie în urma efortului fizic, în același timp căpătăm și mai multă datorită fluxului crescut al circulației sangvine către organe. Din acest motiv obținem rezistență fizică în urma mișcării.
4. E ușor să găsești timp pentru fitness.
De ce? Pentru că programul sălilor de fitness nu îți impune o anumită oră la care să vii să faci mișcare. De obicei, sălile au deschis între orele 09:00 și 22:00, așa că în 13 ore îți găsești măcar o oră să mergem la sală.
5. Sportul ne permite să socializăm.
În orice tip de mișcare vom găsi șansa de a socializa și, de ce nu, de a crea legături cu alte persoane. Se știe deja că fotbalul, handbalul, baschetul, voleiul și nu numai sunt sporturi de echipă. Asta implică, din start, socializarea. Cum socializăm la sală? La aerobic, cu ceilalți cursanți de la oră, iar la fitness, cu celelalte persoane care așteaptă să se elibereze un aparat la care, eventual, lucrezi tu. În fond, dacă ieși din casă oriunde în afară de facultate, faci primul pas spre socializarea cu alți oameni.
6. Exercițiile fizice te păzesc de boli.
Dacă facem sport în mod regulat, sistemul nostru imunitar se va îmbunătăți și putem preveni astfel, boli precum cele de inimă, diabetul zaharat, osteoporoza.
7. Sportul întărește inima.
Exercițiile fizice au efect cardioprotector și îmbunătățesc circulația sangvină. Dacă inima ne ține în viață, nu este bine să o protejăm? Un lucru simplu ne ajută să fim mai sănătoși.
8. Când faci sport, poți mânca mai mult.
Cu cât facem mai mult sport, cu atât trebuie să mâncăm mai mult, întrucât organismul nostru pierde multă energie în urma efortului fizic. Și dacă faceți sport regulat, simțiți pe pielea voastră cum aveți nevoie de o alimentație mai bogată.
9. Sportul crește performanța.
Nu se poate să nu fi auzit de capacitatea de concentrare sau IQ-ul crescut cu ajutorul sportului. Este adevărat! Un studiu efectuat pe tineri a descoperit că cei care se aflau într-o formă fizică mai bună erau mult mai eficienți pe plan cognitiv decât cei sedentari. Ca să nu fim ca cei din urmă, sportul ar trebui să se afle pe lista noastră de priorități.
10. Pierderea kilogramelor nu este cel mai important lucru.
Bineînțeles. Dacă pornim la „drum” cu scopul de a scădea în greutate, nu facem bine. Sportul slăbește, dar treptat. Între timp, alte lucruri mai importante își vor face loc: starea de fericire, liniște, starea de bine, creșterea masei musculare și a condiției fizice, stilul de viață mai sănătos.
Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să includem în rutina noastră zilnică și puțin sport. Câțiva colegi deja s-au apucat de asta. Pe voi v-am convins?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu